WSET Level 3 Award in Wines (日本語コース)
※リモートレッスンコースか教室受講コースをお選びいただけます。
15回のご受講で資格取得までできる中級~上級クラスです。
授業も試験も全て日本語。合格したあかつきには、イギリス本部から認定証とバッチが送られてまいります。
ご自宅で試飲もできて質疑応答も可能なリモートレッスンコースか、教室での受講コースかをお選びいただけます。
試験だけは各会場にお越しいただかなくては受けることができませんが、東京、長野、青森、仙台で開催しております。
対象レベル: WSETレベル2、JSAワイン検定シルバー、ソムリエ、ワインエキスパート有資格者、または資格はなくても同等の勉強経験がある方
試験:マークシート式の4択問題50問+記述式4問(120分)、試飲2種類(30分)。55%以上の正答率で合格。
ワイン レベル3 資格の取得に必要な合計学習時間は、84 時間です。内訳は、2.5 時間の試験時間を含む 32.5 時間の講師の指導による学習時間、および51.5時間の自習時間です。
Specification規定 (Specification)(第2版2022年)はこちらからダウンロードしてください。
→ WSET 仙台会場 ‖ → WSET その他の地方会場 ‖ → ★[NEW] English Couse held. Click here.
東京会場
※リモートレッスンコースか教室受講コースをお選びいただけます。
15回のご受講で資格取得までできる中級~上級クラスです。
授業も試験も全て日本語。合格したあかつきには、イギリス本部から認定証とバッチが送られてまいります。
試験だけは各会場にお越しいただかなくては受けることができませんが、東京、長野、青森、仙台で開催しております。
対象レベル: WSETレベル2、JSAワイン検定シルバー、ソムリエ、ワインエキスパート有資格者、または資格はなくても同等の勉強経験がある方
日程
| 内容 | 教室
月曜:寺尾 | リモート(安田) |
1 | テイスティング・テクニック | 2025年
2/17 (月)19:00-21:00 | 2025年 2/15(土)10:00-12:00 2/17(月)19:00-21:00 |
2 | 栽培 | 2/24 (月・祝)19:00-21:00 安田のリモート講座にご参加ください。 | 2/22 (土)10:00-12:00 2/24 (月・祝)19:00-21:00 |
3 | 醸造 | 3/3(月)19:00-21:00 安田のリモート講座にご参加ください。 | 3/1(土)10:00-12:00 3/3(月)19:00-21:00 |
4 | 白ワイン(ドイツ、アルザス、オーストリア、 トカイ) |
3/10 (月)19:00-21:00 安田のリモート講座にご参加ください。 | 3/8 (土)10:00-12:00 3/10(月)19:00-21:00 |
5 | 白ワイン(ブルゴーニュ、ロワール、ボルドー) | 3/17(月)19:00-21:00 | 3/15(土)10:00-12:00 3/17(月)19:00-21:00 |
6 | 赤とロゼ(ボルドー、仏南西地方、ロワール) | 3/24(月)19:00-21:00 | 3/22 (土)10:00-12:00 3/24(月)19:00-21:00 |
7 | 赤ワイン(ブルゴーニュ)、赤と白(北部ローヌ) | 3/31(月)19:00-21:00 安田のリモート講座にご参加ください | 3/29(土)10:00-12:00 3/31(月)19:00-21:00 |
8 | 赤、ロゼ、白(南部ローヌ、南フランス)、 スペインの赤part1、スペインとポルトガルの白 | 4/7(月)19:00-21:00 | 4/5 (土)10:00-12:00 4/7 (月)19:00-21:00 |
9 | 北部スペインの赤、北部イタリアの赤と白 | 4/14 (月)19:00-21:00 | 4/12(土)10:00-12:00 4/14 (月)19:00-21:00 |
10 | 中部、南部イタリアの赤と白、ポルトガルの赤、ギリシャの赤と白 | 4/21(月)19:00-21:00 | 4/19 (土)10:00-12:00 4/21(月)19:00-21:00 |
11 | 新世界のプレミアムの赤 | 4/28(月)19:00-21:00 | 4/26(土)10:00-12:00 4/28(月)19:00-21:00 |
12 | 新世界のプレミアムの白 | 5/12 (月)19:00-21:00 | 5/10(土)10:00-12:00 5/12 (月)19:00-21:00 |
13 | 新世界の個性あるワイン | 5/19 (月)19:00-21:00 | 5/17(土)10:00-12:00 5/19 (月)19:00-21:00 |
14 | スパークリングワイン | 5/26(月)19:00-21:00 | 5/24(土)10:00-12:00 5/26(月)19:00-21:00 |
15 | 酒精強化ワイン | 6/2(月)19:00-21:00 | 5/31(土)10:00-12:00 6/2(月)19:00-21:00 |
16 | 試験 | 2025年6月22日(日) 14:00-17:00 |
WSET® Level 3 Award in Wines (English Course)
WSET® Level 3 Award in Wines 英語コースのご案内
「日本語でレベル3を取得したけれど、ブラッシュアップをしたい」
「英語の勉強を兼ねて、英語で受講してみたい」
「英語でのワインの基礎知識をしっかりと身に着けたい」など。
この英語コースは、このような多彩なご要望にお答えできるコースです。
講師は、日本語をある程度理解し、話すことができます。日本人講師もサポートいたしますので、英語が少し不安という方も安心して受講していただけます
また、WSETの規定により、すでに日本語で合格された方(および受験中の方)は英語の試験を受けることはできません。このため、受講料から試験関連費用を除き、少しお得な価格で受講をいただけます。
なお、このクラスは、講師の事情により、教室で対面で行う回と、オンラインで行う回があります。前月の初めに、翌月の日程(対面あるいはオンライン)をご連絡いたします。
オンラインの回はZOOMで行います。その場合、試飲ワインは、50ml/のボトルに入れて、あらかじめ受講生に配送しますので、オンラインでも、講師と同時に試飲をしていただけます。
この講座の振り替えはありませんが、対面の回もオンラインの回も、録画をいたしますので、後日録画で受講していただけます。
This is an advanced level qualification for professionals working in the wine industry and for wine enthusiasts. For individuals seeking to delve deeper into the world of wines, this qualification provides a detailed understanding of grape growing and wine making.
Upon completion you will be able to assess wines accurately, and use your understanding to confidently explain wine style and quality. Upon successful completion you will receive a WSET certificate and lapel pin, and will be able to use the associated WSET certified logo.
[Entry requirement]
WSET® Level 2 Award in Wines graduates, Holders of qualification granted by Japan Sommelier Association, Those who do not have a qualification but can demonstrate the equivalent level of knowledge.
[Assessment]
The WSET® Level 3 Award in Wines will be assessed by a closed-book theory examination and a tasting examination. In order to gain an overall pass, a candidate must achieve a pass mark of 55 per cent in both the theory and the tasting examination.
Unit 1(theory) is assessed by a closed-book exam of 50 multiple-choice questions and a short-written answer paper (120 minutes). Unit 2 (tasting) is assessed by a blind tasting of two wines (30 minutes).
This qualification is regulated by Ofqual
For more information and full details on the course requirements, please download the Specification here.
[Schedule]
| Contents | Dates |
1 | Course Induction and Tasting Technique | In the year of 2025 16 February (SUN) 10:00-12:00 |
2 | The Natural Factors and Human Influences in the Vineyard | 23 February (SUN) 10:00-12:00 |
3 | The Human Factors in the Winery that Influence Style, Quality and Price | 2 March (SUN) 10:00-12:00 |
4 | White Wines of Germany, Alsace, Austria and the Tokaj region of Hungary |
9 March (SUN) 10:00-12:00 |
5 | White Wines of Burgundy, the Loire Valley and Bordeaux | 16 March (SUN) 10:00-12:00 |
6 | Red and Rosé Wines of Bordeaux, South West France and the Loire Valley. | 23 March (SUN) 10:00-12:00 |
7 | Red Wines of Burgundy and the Red and White Wines of the Northern Rhône Valley | 30 March (SUN) 10:00-12:00 |
8 | Red, white and rosé wines of the Southern Rhône Valley, Southern France; Red wines of Spain part 1 and white wines of Spain and Portugal | 6 April (SUN) 10:00-12:00 |
9 | Red Wines of Northern Spain and Red and White Wines of Northern Italy | 13 April (SUN) 10:00-12:00 |
10 | Red and White wines of Central and Southern Italy, the Red Wines of Portugal, and the Red and White wines of Greece | 20 April (SUN) 10:00-12:00 |
11 | Premium red wines of New Zealand, USA and Australia | 27 April (SUN) 10:00-12:00 |
12 | Premium white wines of New Zealand, South Africa, Australia, USA and Canada | 11 May (SUN) 10:00-12:00 |
13 | Regional Specialities of Australia, South Africa and the USA. Premium red and white wines of Argentina and Chile. | 18 May (SUN) 10:00-12:00 |
14 | Sparkling Wines | 25 May (SUN) 10:00-12:00 |
15 | Fortified Wines | 1 June (SUN) 10:00-12:00 |
16 | Examination | 29 June (SUN) 14:00-17:00 * |
※ The exam date is subject to change due to various reasons.
【IMPORTANT NOTICE】
This class may be held sometimes face-to-face, sometimes online depends on the instructor’s personal reason. At the beginning of the previous month, we will inform you of the schedule (face-to-face or online) for the following month.
Online classes will be held on ZOOM. In case of online classes, the wines to be tasted will be delivered to students in advance in 50ml bottles, so you can taste them together with the instructor, even online.
[Tutor]
Catherine Yen (キャサリン・イェン)
WSET® Diploma and McNie tasting trophy for unit 3
WSET® certified educator
[Fee]
\ 190,000 (Japanese yen, tax included)
This fee includesa textbook & a workbook, wine costs (80wines), delivery charges of wines(in case of online classes), examination fees, and WSET® certificate and a lapel pin which you will receive when you pass the exam.
★Special fee: \150,000 (Japanese yen, tax included)
This special fee is applied to the students who cannot sit for the exam.
This fee includes a textbook & a workbook, wine costs (80wines), delivery charges of wines(in case of online classes).
WSETの規定により、すでに日本語で合格された方(および受験中の方)は英語の試験を受けることはできません。このため、受講料から試験関連費用を除き、受講料を\150,000(税込み)といたします。
[Venue(in case of face-to-face)]
Wada Emi no Wine Juku at Yotsuya.
Hakuba building 501
2-14, Yotsuya, Shinjuku-ku, Tokyo
★For registration, please fill in the form and click “Send”.
★Re-sit of English examination:
Full kit: 33,000 yen (tax included)
Tasting only : 14,300 yen(tax included)
Theory only: 23,100 yen (tax included)
Examination date: 29 June (SUN) 14:00-17:00
Venue: Wada Emi no Wine Juku at Yotsuya.
If you would like to retake the exam, please contact us.