WSET Level 2

WSET® Level 2 Award in Wines

※リモートレッスンコースか教室受講コースをお選びいただけます。
※全8回で、講座約2ヵ月間+試験を1クールとして年4回(1月、4月、7月、10月スタート)に開催予定です。

8回のご受講で資格取得までできる基礎的なクラスです。
授業も試験も全て日本語(半年に1回ペースで「短期集中英語で受験コース」も開催)。
合格したあかつきには、イギリス本部から認定証とバッチが送られてまいります。
ご自宅で試飲もできて質疑応答も可能なリモートレッスンコースか、教室での受講コースかをお選びいただけます。
試験だけは各会場にお越しいただかなくては受けることができませんが、東京、長野、青森で開催しております。

対象レベル:知識ゼロの初心者、JSAワイン検定ブロンズ、シルバー、ワインスクール等の入門講座、基礎講座レベルを終えた方

試験:マークシート式の4択問題50問(60分)、試飲無し。55%以上の正答率で合格。

ワイン レベル2 資格の取得に必要な合計学習時間は 28 時間です。内訳は、1 時間の試験時間を含む 17 時間の講師の指導による学習時間、および 11 時間の自習時間です。

Specification 規定 (Specification)(第1.1 版2022年)はこちらからダウンロードしてください

 

WSET 仙台会場  ‖  WSET その他の地方会場

東京会場

 

全9回 WSET Level 2 Award in Wines
※リモートレッスンか教室受講。授業と受験は全て日本語です。

日程

※次回10月開講予定

 内容教室リモート
テイスティングテクニック、ワインと料理の組み合わせ5/16(木)18:30-20:305/17(金)15:00-17:005/18(土)11:00-13:00
赤ワインの生産に影響を与える要素ピノ・ノワール、ジンファンデル5/30(木)18:30-20:305/31(金)15:00-17:006/1(土)11:00-13:00
白、ロゼ、甘口ワインの生産に影響を与える要素
リースリング、シュナン・ブラン、セミヨン、フルミント
6/13(木)18:30-20:306/14(金)15:00-17:006/15(土)11:00-13:00
シャルドネ、ソーヴィニヨン・ブラン、ピノ・グリ、ゲヴュルツトラミネール、ヴィオニエ、アルバリーニョ6/20(木)18:30-20:306/21(金)15:00-17:006/22(土)11:00-13:00
メルロ 、カベルネ・ソーヴィニヨン、シラー/シラーズ7/4(木)18:30-20:307/5(金)15:00-17:007/6(土)11:00-13:00
ガメイ、グルナッシュ/ガルナッチャ、テンプラニーリョ、カルムネール、マルベック、ピノ・タージュ7/11(木)18:30-20:307/12(金)15:00-17:007/13(土)11:00-13:00
イタリア品種7/18(木)18:30-20:307/19(金)15:00-17:007/20(土)11:00-13:00
酒精強化ワイン、スパークリングワイン7/25(木)18:30-20:307/26(金)15:00-17:007/27(土)11:00-13:00
試験8/3(土)13:00-14:00または8/4(日)13:00-14:00

 

受講料

【教室】93,000円(税、教材、ワイン、受験料、合格時認定証とバッジ代含む)
【リモート】109,000円(税、教材、ワイン、受験料、配送料、合格時の認定証
とバッジ代含む)

担当講師:わだえみ

 

※教室受講の方でテキストセットを事前に配送ご希望の方には、レターパックライトの送料370円が追加となります。
(特に必要ない方は当日教室でのお渡し。)

※リモートも試飲ワインを毎回60mlずつ配送いたしますので、合計43種類のワインを講師指導のもとご試飲いただけ
ます。
※受講できない日がある場合は、事前にご相談くださいませ。

※ 再受験料は、19,470円(税込み)です。

WSET Level 2

 

    お申し込み・お問い合わせ

    WSET® Level 2 Award in Wines Online extensive course in English

     

    [ schedule being adjusted ]

     

    ※All sessions are delivered online (Zoom); however, the examination will be held at our school.

    Exam venue: Wada Emi no Wine Juku at Yotsuya.

        Hakuba building 501

        2-14, Yotsuya, Shinjuku-ku, Tokyo

    http://winejuku.com/access

    Sesssion 1Course induction,Tasting technique,Pairing wine and food
    Sesssion 2Factors influencing the production of red winesPinot Noir, Zinfandel/Primitivo
    Sesssion 3Factors influencing the production of white, sweet and rosé winesRiesling, Chenin Blanc, Sémillon/Semillon, Furmint
    Sesssion 4Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio/Pinot GrisGewurztraminer, Viognier, Albariño
    Sesssion 5Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz
    Sesssion 6Gamay, Grenache/Garnacha, Tempranillo, Carmenère, Malbec, Pinotage
    Sesssion 7Cortese, Garganega, Verdicchio, FianoNebbiolo, Barbera, Corvina, Sangiovese, Montepulciano
    Sesssion 8Sparkling wines, Fortified wines
    ExaminationOne-hour closed-book examination comprised of 50 multiple-choice questions.The pass mark is 55%.

    ★For more detailed information of the program, please check here and download the specification:

    ★All sessions are delivered online (Zoom). We will send students wines to be tasted beforehand; therefore, you can taste wines together with tutors during the class.

    ★In total, 43 wines are to be tasted with tutors. Each wine will be delivered to you in a 50 ml bottle.

    ★For session 1, please prepare ”lemon” and “salt” on your own.

    ★Tutor: Mari Yasuda (WSET Diploma, WSET certified tutor) and other WSET certified tutors.

    ★Fee: 106,000 (Japanese yen)
    This fee includes textbooks& workbooks, wine costs (43 wines, each delivered in 50ml), delivery charges of wines, examination fees, and “certification and badge” which you receive when you pass the exam.

    For your reference, the re-sit fee of the examination is 19,470 yen (tax included).

    ★For registration, please fill in the form and click “Send”.

     

     

      お申し込み・お問い合わせ